Miten onnistun elämäntapamuutoksessa?

Kun ihmiset tekevät elämäntapojensa muutoksia, he valitettavan usein sortuvat muuttamaan kaikkea kerralla. Se että muutat asioita yksi kerrallaan tuottaa sinulle kestäviä tuloksia.

Uudet tavat vaatii opettelua, aivan kuten kaikki muukin uusi. Aloita tänään esimerkiksi juomalla enemmän vettä. Hyvin monella meistä vedenjuonti päivän aikana pääsee unohtumaan. Tee samoin tulevina päivinä, kiinnitä veden juomiseen enemmän huomiota. Kun olet toistanut tätä tarpeeksi kauan, siitä muodostuu sinulle tapa.

Elämäntapojen muutoksissa edellä mainittu kaava on tärkeää, sillä saadaan aikaan kestäviä ja pysyviä muutoksia.

Elämäntapamuutos tarvitsee motivaatiota ja halua toteuttaa muutos. Kun määrität itsellesi tavoitteen ja teet toimia sen saavuttamiseksi olet ennenpitkää saavuttanut tavoitteesi. Asettamalla pienempiä välitavoitteita varmistat isomman tavoitteen saavuttamisen, sillä pienempien välitavoitteiden saavuttaminen rakentaa sinulle motivaatiota!

Miksi lykätä aloittamista myöhemmäksi, koska voit jo heti muuttaa jotain pientä. Muuta jotain tapaasi jo tänään, aloita vaikka veden juomisen lisäämisellä!

Toisinaan elämäntapamuutoksen ja tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan ammattilaisen apua. Palveluissa PT-palvelut ja Kohti hyvää oloa -valmennus.