Särkeekö sinulla aamuisin päätä?

Keho on yön jäljeltä luovuttanut kosteutta ihon läpi ja se näkyy nestetasapainon alemisena. Tästä johtuen monella särkee aamulla tai pitkin päivää päätä jolloin päänsärky voi johtua nestetasapainon horjumisesta sekä kivennäisaineiden puutteesta. Kuona aineiden poistoon ja nestetasapainon ylläpitemiseen tarvitaan vettä ja kivennäisaineita. Toki niska/selkäjumit aiheuttaa myös päänsärkyä ja muitakin syitä tälle voi löytyä.

Juotko sinä tarpeeksi vettä päivässä? Nyrkkisääntönä noin 1,5-3 litraa vettä päivässä on hyvä määrä. Tosin tähän on yksilöllisiä eroja, johon mm. henkilön hikoaminen vaikuttaa.

Kokeileppa seuraavan kerran kun sinulla särkee päätä, jättää särkylääke ottamatta ja juoda vettä, jossa on mineraaleja eli kivennäisaineita. Helpottaako?

PS. Muista juoda vettä heti aamulla herättyäsi 4-5dl.